Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Наша учитељица Маријана Коларић кандидат за 100 најбољих просветних радника на свету!

0

GLOBAL TEACHER AWARD –  награда има за циљ да идентификује наставнике  који су показали изврсност у настави различитих предмета, показали изузетан допринос ученицима и својим радом и резултатима  су показали да су  изван формалних учионица.

AKS EDUCATION AWARDS је организација у Индији која иницира ову најпрестижнију награду као врсту признања изврсним учитељима, наставницима из свих региона и заједница света и истакли њихов допринос у изградњи заједница и помагању у стварању бољег друштва инспиративним поучавањем.

Своје богато радно искуство учитељица Маријана је стекла стрпљивим и марљивим дугогодишњим радом   са ученицима различитог узраста и потреба. Сарађује је са колегама, стручно се усавршава и напредује, објављује чланке у часописима, сарађује са издавачким кућама за уџбенике, организује  и руководи  Друштвом учитеља општине Кула. У свој рад са ученицима  уноси иновације и  анимира и укључује родитеље у пројекте у којима радо учествује. Члан је многих  друштава и удружења на локалном. државном и међународном нивоу – који на  директан  или индиректан начин могу да помогну младим генерацијама да стасају у зреле, одговорне и креативне личности.

За свој рад је стекла низ признања. Да поменемо само најважнија: признање „Најбољи едукатори Србије“ 2016. године; покрајинска награда за најбоље просветне раднике „Ђорђе Натошевић“ 2017.године; најбољи наставник са простора бивше Југославије 2019;  награда „Учитељ плус“  од Удружења војвођанских учитеља 2019. године…

Сада  наша учитељица Маријана Коларић на међународном нивоу заступа и представља  свој рад и несебично залагање за бољу  будућност својих ученика.  На тај начин промовише просветни позив, школство Србије и наравно нашу школу – ОШ „Петефи бригада“ из Куле.

Честитамо учитељици Маријани на досадашњим успесима и желимо да нас обрадује новом  наградом – овог пута GLOBAL TEACHER AWARD !

Share.

Leave A Reply