Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Пoсета наше школе школи “Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру

0

Центар за промоцију науке у сарадњи са математичким институтом САНУ организује националну научнопопуларну манифестацију „Мај-месец математике М3“.Математика се приказује кроз игру и забаву.Кроз разне активности се у многим градовима популаризује математика.

У оквиру тога основна школа „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура већ пету годину заредом организује математички квиз за ученике 5-тих разреда и позвали су нас у госте.

Екипа одељења 5-3 састављена од четири члана:Колошњаји Јелена,Јоксовић Никша,Харди Дарјан и Радовић Стефан са својом наставницом Мармила Славицом и другарима из одељења као подршком су се одазвали позиву.

Поред нас и домаћина,у квизу су учествовали и петаци из Куцуре.Било је то једно лепо дружење где смо кроз занимњиве и изазовне задатке из математике показали шта знамо и освијили прво место.Организација је била на нивоу.  Домаћини су нам припремили прикладне награде и послужење.Уз обећање да ћемо се потрудити да следеће године ми угостимо њих, растали смо се богатији за једно ново искуство и много нових пријатеља.

Share.

Leave A Reply