Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Гости из Суботице

0

У недељу, 27. октобра 2013. године Кулу су посетили ученици католичке црквене гимназије „Паулинум“ из Суботице, у пратњи свог директора влч. Јосипа Миоча, који је родом из Куле. Пре подне су учествовали на светој миси у католичкој цркви Св. Ђорђа у Кули, након чега су се представили присутнима.

После ручка су посетили и обишли основну школу „Петефи бригада“, коју је својевремено и њихов директор похађао. Приликом посете, отац Миоч је причао о почецима школства у Кули и о оснивању ове школе.

У име наше школе госте је примила и поздравила наша библиотекарка Јулијана Дорогхази, која им је представила садашње прилике у школи, и показала зборницу, библиотеку и једну учионицу.

После обиласка школе ученици „Паулиниума“ су у спортској хали одиграли фудбалску утакмицу са екипом ученика наше школе.

Габриела Хегедиш,
наставник католичке веронауке

VENDÉGEK SZABADKÁRÓL

Vasárnap, 2013. október 27-én Kúlára látogattak a szabadkai „Paulinum“, katolikus egyházi gimnázium tanulói, igazgatójuk, msgr. Miocs József vezetésével, aki kúlai születésű. Délelőtt szentmisén vettek részt a kúlai Szent György templomban, ami után bemutatkoztak a jelenlevőknek.

Ebéd után meglátogatták és megnézték a „Petőfi brigád“ általános iskolát, amelyben annak idején az igazgatójuk is tanult. A látogatás alkalmával Miocs atya beszélt a kúlai iskoláztatás kezdeteiről és ennek az iskolának az alapításáról.

Iskolánk nevében a vendégeket könyvtárosnőnk, Dorogházi Julianna fogadta és üdvözölte. Beszélt nekik az iskola jelenlegi körülményeiről, megmutatta a tanárit, a könyvtárat és egy tantermet.

Az iskolalátogatás után a „Paulinum“ tanulói a sportcsarnokban labdarúgó-mérkőzést játszottak iskolánk tanulóinak egy csapatával.

Hegedűs Gabriella,

katolikus hitoktató

Share.

Comments are closed.