Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Нова еко школица у школи у Кули у ОШ“ Петефи бригада“

0

OЗЕЛЕНИМО КОМШИЈЕ ДА И МИ ПРОЛИСТАМО!

Данас  је  започела еко школица са групом деце од шестог до осмог разреда, као део  пројекта  “КЕШ – кружна економија у школи“. Координатор испред школе је учитељица Снежана Кнежевић.

Школица је започета историјатом градње и загађивања Великог бачког канала. Тема, за коју сматрамо да је кроз историју у највећој мери обликовала живот грађана наших малих бачких паланки око овог водотока.

Више се заиста не чудимо да деца мало или готово ништа не знају о локалној историји, што не значи да то и равнодушно прихватамо.

Из надахнутих достигнућа наших претходика које још увек, истина немарно користимо и можда неких грешака са чијим се последицама суочавамо, сазнајемо битне ствари о свом животу и приоритетима локалне заједнице, које често занемарујемо.

Наша прича је кренула од афирмисања одговорности у океану права деце. Без уметања осећаја одговорности сматрамо да су неспособне, те „особе у развоју“, да препознају и развију ауторитете, који ће их несебично усмеравати и водити кроз лавиринт тешких одлука у животу.

Очекује нас, не сумњамо, лепо дружење са овом децом наредних дана. Мислимо да су већ обликована по нашем укусу.

Еко школица је део нашег пројекта „Циркуларна економија – инекција природног у људску заједницу“, којег је подржало Министарство заштите животне средине а подршку смо добили и од пословних оператера: Витал, Карнекс, Шећерана Црвенка, Суноко, Медела и Реахем из Србобрана.

Share.

Comments are closed.