Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Креативна стваралачка радионица и играоница учитељице Маријане Коларић реализована у Београду у Ушће шопинг центру

0

Захваљујући порталу Најбоља мама на свету и Најбољим едукаторима Србије, међу којима је и наша учитељица Маријана Коларић, имала је прилику да својом креативном стваралачком радионицом и играоницом улепша почетак школске године најмлађима у Ушће шопинг центру у Београду на традиционалном Фестивалу Почиње школа. Циљ њене радионице је био да се деца кроз игру и стваралаштво прављења разних животињица, пецаљки са магнетом,препознавања слова, читања кроз постављене задатке прилагођене за све узрасте, првенствено забаве, а кроз забаву развијају фину моторику, логику, функционално размишљање, креативност, спретност,прецизност…

Деца су препознавала прво слово свог имена, записивала остатак имена на припремљен папирић и на тај начин смо се упознавали, а ја сам анализирала ниво познавања слова и знање читања због припремљених задатака за крај. Затим су уз моје инструкције и припремљене шаблоне као и примере животињица, сецкали, лепили и правили одабрану животињицу самостално, користећи припремљен шаблон. Малима су помагали родитељи који су се такође забавили. Кроз вођени разговор, схватили су улогу магнета и применили су , кроз игру, стечено знање, пецајући животињице на које су лепили метални шраф.

За сваку упецану рибицу, жабицу имали су адекватан занимљив задатак, који је требало прочитати и урадити, а затим добити похвалницу за учествовање у радионици и успех.Срећни и задовољни су били и родитељи, а нарочито деца јер су и пецаљку и направљене животињице понели кући.

Учитељица Маријана је веома задовољна јер је радионица била заиста успешна, а деца мотивисана и веома активна током целе радионице. Такође јој се допао амбијент јер је несвакидашњи, публика занимљива, а срећна је што је била део овог Фестивала.Овај догађај у коме је учествовало више наставника који носе признање Најбољег едукатора Србије забележен је на сајту Удружења за подстицање предузетништва Живојин Мишић .


http://zivojinmisic.rs/news/najbolji-edukatori-srbije-odrzali-su-radionice-na-festivalu-
skolski-dani-u-beogradu-2/?fbclid=IwAR3iGHV24s-K3nJsiXmcU_X7-
jp233oExPHucc1gkJDEAVkKteiiDwhxfr8

Share.

Comments are closed.