Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – Дечја недеља у духу пројектних активности

0

Низом различитих догађаја у нашој школи је обележена  Дечја недеља, манифестација која се традиционално одржава у првој седмици месеца  октобра. Дечја недеља је прилика да се скрене пажња најшире јавности на проблеме насиља међу децом који су сваке године све учесталији, а све у циљу заштите деце и њихове сигурности. У том светлу, овогодишња  Дечја недеља се одржава под слоганом : „МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВОМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – за одрастање без насиља„

Као сваки пут до сада и ове године смо припремили низ манифестација и активности у којима су уживали како наши ученици и њихови родитељи, тако и наши будући ђаци прваци из Предшколске установе Бамби. Оно што ову Дечју недељу чини другачијом од других до сад је реализација неколико пројеката  које су реализовали ученици уз помоћ својих наставника и учитеља. Први такав  пројекат под називом „ Поклон мом другу прваку“ су реализовали  ученици четвртих разреда који су заједно са својим учитељима направили првацима пригодан поклон поводом пријема у Дечји савез. Други пројекат о безбедности у саобраћају под називом „ Од куће до школе“ реализовали су кроз заједничку активност ученици првог разреда са својим другарима из  Предшколске установе Бамби, где су заједничким снагама правили један велики град,  преобликујући различите картонске материјале, као што су ролне од убруса, тоалет папира, кутије од кекса, лекова, ципела и слично, правећи од њих зграде, саобраћајне знакове, возила,  те кроз игроказ представили присутним родитељима правила понашања у саобраћају. Дечја недеља се завршила пријемом ђака првака у Дечји савез уз мноштво различитих маски и костима које су припремили  ученици првих и четвртих разреда.

Ученици старијих разреда су ову недељу обележили музичким одморима, избором председника Ђачког парламента и пројектом ,,У туђим ципелама“. У четврак  4. Октобра је за ученике виших разреда била игранка којој су приуствовали и  представници ђачког парламента  Основне школе ,,Иса Бајић“.

Share.

Comments are closed.