Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Пријем ђака у општини

0

Новинарска секција наше школе овога пута посетила је Општинску управу Кула, где су се млади новинари упознали са радом ове институције. Срдачан пријем и дочек организовао нам је Милић Вуловић, особа задужена за медије и протокол Општине Кула. Ученици су имали прилику да сазнају шта је то што су дужности особе која се ни мање ни више не разликује од новинарског посла. На који начин се организују конференције за новинаре, ко су учесници, које време је најбоље да би се информација нашла у медијима тог дана. Малишане је интересовало кад је направљена општинска зграда и ко је учествовао у њеној изградњи .Као и када је последњи пут радјена реконструкција. Шта је то што нуди Услужни центар који је пре пар година проглашен за најбољи у Србији, као и када можемо очекивати долазак инвеститора и отварање нових радних места. Сазнали су и шта је потребно за успешан јавни наступ пред публиком. Седели у скупштински клупама импровизујући рад исте.

Милић нас је упознао и са радом новоосноване Канцеларије за локални економски развој и шта је то што она нуди, које подстицаје за локално становништво и ко све може да се обрати на њихову адресу како би били упућени на које начине могу да додју до субвенција и запошљавања. Као И на који начин је повезана сарадња школе и општине и колико средстава из општинске касе је уложено у уредјење школе. Ђаци су сазнали И да ће школска хала ускоро добити нову подлогу уместо трошног паркета.

Била је то прилика да се упознају са занимањем портпарола које постоји у нашој општини од 2001.године, а које је уско повезано са радом новинара, с обзиром да је ова особа задужена за преношење свих информација битних од јавног значаја за наше градјане како би правовремено били информисани о дешавањима у њиховој околини.

Редакција Новинарко

Share.

Comments are closed.