Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Наше место – гости радионице

0

Креатори сајта Nasemesto.rs посетили су у понедељак насу скромну редакцију где су разменили са полазницима своје богато искуство. Тема радионице била је Новинарство и интернет, која је изазвала велико одушевљење медју ђацима.

Сајт Насе место однедавно је регистрован медиј који даје информације о кулској општини све на једном месту, сазнали смо на радионици. Ученици су сазнали још и како се постављају вести на сајт и које је године настао софвер за те намене. Како се праве вести , ко су извори и да ли новинар иде на лице места, само су нека од питања која су поставили наши млади новинари.

Интересовало их је и које су законске регулативе и да ли имају сараднике, као и да ли би након завршетка школовања могли да рачунају на ангажовање у оквиру њихове куће.

Док нам је Бане говорио о утицају друствених мрежа на информисање грађана, Немања је приближио ученицима како се пишу вести и постављају на сајт.

Утицај друштвених мрежа данас има изузетан значај, јер све информације прво проналазимо управо на тај начин, истакао је један од саговорника. Према њиховим речима, информисање грађана путем интернет данас узима маха и све је више оних који на тај начин покушавају да информишу грађане. Истакнуто је да превасудну улогу имају законске регулативе којих сваки новинар мора да се придржава.

Договорено је да се овакав вид дружења настави. На одушевљење свих било је мало времена за сва питања која су радознали новинари постављали једно за другим.

Редакција Новинарко

Share.

Comments are closed.