Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Млади новинари у „Борцу“

0

Чланови новинарске секције наше школе  јуче (понедељак) су били у посети штампарији „Борац“ где су имали срдачан пријем уз организован обилазак објекта. Они су  се упознали са радом штампарије, од прављења амбалажа, саме припреме  до штампања и спремања за испоруку. Ученици су с одушевљењем пратили излагање запослених како настају у штампи новине и шта је то што све претходи њиховом излажењу у саму продају. Највише интересовања показали су за старе машине које су и даље у функцији и за сам начин њиховог рада, као и за рестаурацију књига старих преко двеста година. Договорено је да се овакав вид сарадње настави, а присутни су добили пригодне поклоне.

У  наредном периоду ученици  су исказали жељу да посете медије  у нашој локалној средини како би се што боље упознали са њиховим радом.

У нашој школи  новинарска радионица „Новинарко“  функционише од краја септембра у  оквиру истоименог пројекта одобреног  од  стране Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.  Полазници су ученици од петог до осмог разреда који су својим интересовањем за ову област савладали до сада низ новинарских жанрова. Они су научили шта ради новинар, и која је улога новинарства, који све медији постоје, затим како се пишу  вести и прави интервју и многе друге интересантне детаље везане за новинарску професију.  У припреми је и  издање школских новина на чијој ће изради радити сами  ученици.

Сви заинтересовани ученици школе од петог до осмог разреда још увек могу да се пријаве на радионице сваког понедељка од 12 часова у учионици бр.11 ( бивше музичко). Радионице води дипломирани политиколог  Јасмина Адамовић.

 

Редакција Новинарко 

Share.

Comments are closed.