Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Глас анђела Тијана Јурић и отварање 21. Суботичке летње академије

0

Фестивал „Глас Анђела – Тијана Јурић“ покренут је 2015.године у знак сећања на таленат за музику Тијана Јурић имала. Жеља фондације је да организовањем ове културне манифестације на најбољи начин мотивише младе у Србији да се баве вредностима и да се клоне насиља.
Наша ученица Петронела Фењвеши  ученица 7. разреда уз припрему наставнице Јудит Хевер пријавила  са на аудицију, пред стручном жиријем  изабрана је међу 15 талентоване деце до 16 година. Трећи етно фестивал „Глас анђела – Тијана Јурић“ који промовише културу и негује традиционалну музику са ових простора, одржан је у Бајмоку, где ја наша ученица представљала нашу школу са другом децом из Београда, Кљајићева, Болеча, Заклопаче, Долова, Новог Сада, Обреновца, Кикинде и Крушевца. Фестивал је отворио истакнути српски песник Матија Бећковић. Деца такмичари певали су пред стручним жиријем коју су чинили врсни етномузиколози, док су их на бини пратили Градски народни оркестар „Споменар“ из Сомбора.
Фондација Тијана Јурић као покретач и организатор фестивала, наградила је најбоље такмичаре стипендијом за школску 2017/2018. годину. Ми смо у Бајмоку провели пријатно поподне и вече уз дружење,упознавање и музику.

Како је изгледао Петронелин наступ можете погледати ОВДЕ.

Ученица Петронела Фењвеши и наставница Јудит Хевер учествовали су на свечаном програму отварања 21 Суботичке летње академије 7 августа у Градској кући,која спада у највеће међународне едукације за педагоге на мађарском језику.На свечаном програму учествовала су награђена деца са уметничког такмичења ученика основних школа у Суботици.Наша ученица је са великим аплаузом и успехом извела своју композицију и представила нашу школу.

Share.

Comments are closed.