Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Шампиони Србије

0

ШАМПИОНИ СРБИЈЕ – ДЕВОЈЧИЦЕ НАШЕ ШКОЛЕ

 

На самом почетку распуста у јуну 2014. године, када су сви ученици и наставници почели свој одмор, вредне девојчице из наше школе: Анастасија Старчевић, Милица Секеруш, Наташа Шајин, Невена Павичић и Теодора Станић, на позив своје учитељице Маријане Коларић,а уз сагласност директорице Ержебет Блашко и својих родитеља, укључиле су се у тронедељне вежбе добровољног ватрогасног друштва Кула како би учествовале на 5. Државном такмичењу ватрогасног подмлатка у Кањижи. Из наше школе екипу су чиниле још две девојчице Мартина Дер и Јована Милутин, као и четири девојчице из школе Иса Бајић, које су заједничким вежбањем и трудом уз тренера Јовицу Бановића, секретара ДВД Кула Љубишу Максимовића, учитељицу Маријану Коларић, председника ДВД Кула Илију Катића и подршку Перице Самца, освојиле на такмичењу у Кањижи 6. јуна 2014. године, прво место и златни пехар и постале шампиони Србије у ватрогасним дисциплинама подмлатка.

 

Такмичењу у Кањижи су предходиле свечаности и велики дефиле кроз центар града уз пратњу највиших функционера Ватрогасног савеза Србије и уз музику ватрогасног оркестра, што је веома мотивационо утицало на спортски и такмичарски дух наших девојчица и још већу жељу за победом.

 

Наша екипа подмлатка се још првог дана вежби пред такмичење, 5. јуна 2014. године у Кањижи показала као најбоља и у времену и у прецизности извођења вежби ватрогасним техникама, што је потврдила и на самом такмичењу и као најбоља екипа подмлатка, са најбоље оствареним временом и без грешки у извођењу вежби, освојила прво место на Државном првенству ватрогасног подмлатка и тиме постала шампион Србије.

 

Златне медаље, победнички пехар и дипломе за прво место победничкој екипи ДВД Кула је доделио, уз све почасти и честитке Министар Александар Вулин, а затим их је свечано дочекао секретар ДВД Кула Љубиша Максимовић и председник ДВД Кула Илија Катић који су заслужни за сву организацију, пријатан боравак и победничко купање у хотелском базену на велико задовољство малих победница.

 

Родитељи наше деце су нам припремили свечани дочек у Кули испред Ватрогасног друштва Кула. Дочекала нас је и екипа телевизије Кула која је снимила дочек шампиона Србије и интервјуисала је све чланове победничког подмлатка, тренера Јовицу Бановића и учитељицу Маријану Коларић. Свечаном дочеку је присуствовала испред Скупштине општине Кула, уједно и родитељ једног члана екипе, Драгица Јотановић која је такође дала изјаву и упутила честитке младим шампионима 5. Државног такмичења ватрогасног подмлатка Србије.

 

ПРОСЛАВЉЕН ЈЕ И ДАН ВАТРОГАСАЦА СРБИЈЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

 

У нашој школи су се дана 26.9.2014. године огласиле сирене ватрогасног возила тачно у 11 часова као најава почетка вежбе јуниорске екипе девојчица ДВД Кула у част обележавања Дана ватрогасаца Србије. Сви ученици нижих одељења наше школе са својим учитељима су пратили ову показну вежбу и презентацију у школском дворишту.

Уједно су веома свечано и ученицама, члановима подмлатка ДВД Кула: Анастасији Старчевић, Милици Секеруш, Наташи Шајин, Невени Павичић,Теодори Станић, Јовани Милутин и Мартини Дер, које су освојиле прво место на 5. Државном такмичењу ватрогасног подмлатка, иначе и први златни пехар за ДВД Кула од њиховог 140-годишњег постојања, уручили признање и захвалнице председник друштва Илија Катић, секретар Љубиша Максимовић, подпредседник Ватрогасног Савеза Куле и члан председништва ватрогасног Савеза Србије Страхиња Џуверовић, тренер Јовица Бановић и учитељица наше школа која је учествовала у припремама наших ученица у ДВД Кула као и на самом такмичењу у Кањижи Маријана Коларић.

Share.

Comments are closed.