Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Учитељица Маријана Коларић добила признање за једног од најбољих едукатора Србије за 2016. годину

0

У петак 24. фебруара 2017. године, у Центру лепих уметности ЈованаКолунџије у Београду, свечано су уручена признања најбољим едукаторима Србије за 2016. годину, који су награђени у оквиру пројекта Удружења „Живојин Мишић“.

Удружење за подстицање предузетништва „Живојин Мишић”, на расписаном конкурсу за најбољег едукатора у Србији, наградило је и ове године, као и предходне две, најбоље учитеље и наставнике у Србији „који се изузетно залажу и мотивишу ученике да развију своје способности и таленте и ван онога што се подразумева под редовном наставом”.  У образложењу жирија се наводи:“Наши најбољи едукатори су инспиративни покретачи позитивних промена у свом послу и својој околини. То су они људи који заиста праве разлику у свом послу. Њихови часови су другачији и занимљиви, они примењују савремене методе наставе, организују најразличитије ваннаставне активности, а децу подстичу на рад, истраживање и проактивност. Они су едукатори који треба да дају позитиван пример осталим предавачима. Зато кажемо да су они предузетници у свом послу.“

Избора најбољих, од преко 300 кандидата, ове године је помогло Министарство просвете, науке и технолошког развоја, координаторка ПИСА истраживања у Србији Драгица Павловић-Бабић, директор Математичке гимназије Срђан Огњановић, ЗУОВ, као и прошлогодишњи награђени едукатори.

Награда се састоји од личне награде и 100. 000 динара за унапређење свог рада: на реализацију разних пројеката са ученицима или за набавку опреме која је корисна за развој метода учења.

На конкурсу за НАЈБОЉЕГ ЕДУКАТОРА СРБИЈЕ, учитељица Маријана Коларић, запослена у основној школи „Петефи бригада“ у Кули, уједно и председник Друштва учитеља општине Кула, предложена од стране родитеља својих ученика, нашла се међу 16 најбољих, од којих је ове године само 5 учитеља.

Учитељица Маријана примењује иновативне  и савремене методе и технике  рада у настави, креативна је, савесна и професионална. У раду са децом води рачуна о интересовањима и способностима својих ученика, пружа им подршку у напредовању, подстиче их на логичко размишљање и на развој креативности. Организује разне угледне часове на које позива и родитеље својих ученика и колеге, креативне радионице, хуманитарне акције, такође у сарадњи са родитељима и разне ваннаставне активности.

Свечане тренутке и срећу, што се нашла међу шеснаест најбољих просветних радника у Србији, поделила је са својом породицом и директорицом Ержебет Блашко, који су били присутни на свечаној додели награда у Београду и који су јој први честитали на успеху.

Share.

Comments are closed.