Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

НАКОН ОСАМ ГОДИНА НЕСТАШЛУКА И ОДРАСТАЊА

0

У субору, 26 јуна у нашој школи је испраћена још једна генерација осмака. Као и ранијих година, свечаност испраћаја ученика је почела њиховим последњим часом са својим учитељима и одељенским старешинама, да би се заједничким дефилеом ученика и наставника преселила у школсу халу . Свечаност је својим говором отворио директор наше школе Чаба Пожар, који је том приликом рекао: „ Школа из које управо одлазите је место најважнијих лекција, првих правих пријатељстава и љубави. Ту су учитељи и наставници у вас уградили, не смао основна знања која вам утиру пут, већ су подтицали ваша интересовања, таленте и оне вредности које су важне да се развијете у добре и одговорне људе. Искрено верујем да сте ви њихов понос“. Директор је још додао да школа у протеклих годину и више дана није била онаква на какву смо навикли, али да су наставници дали све од себе и били посвећени томе да вам на што бољи начин пренесу знање и пожелео ученицима у име свих који раде у овој школи све најбоље и срећно на њиховом даљем путу.

Након директорове уводне речи прочитана је одлука Наставничког већа о избору ученика генерације. Титулу најујспешнијег ученика је ове године понео Аљоша Пинтерић ученик 8/3 разреда, који се потом обратио својим другарима, својим наставницима, родитељима и свим присутнима који су дошли да нашим најстаријим ученицима пожеле много среће у даљем животу и школовању. Аљоша је том приликом рекао: „Да је време несташлука и одрастања обележило наше осмогодишње школовање. Данас овде затварамо једно поглавље живота и крећемо једним новим путем, путем изазова, који ће нам омогућити да остваримо своје снове.“ Аљоша је такође искористио прилику да се захвали својим другарима из разреда, својим наставицима који су увек имали стрпљења за све њих, а посебно својој разредној Тедори Врањеш, која увек била ту за њега и која га је увек подржавала. Ипак, највећу захвалност је упутио својим родитељима, који су увек били велики оснонац, најбољи саговорници, али и  пуни стрпљења  на његовом путу успеха.

Наслов спортисте генерације је ове године понелa ученица Нађа Играчки.

По традицији и ове године се испраћај завршио свечаном вечереом где су ученици са својим наставницима и учитељима уживали у дружењу, игри и музици.

Share.

Leave A Reply