Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Нове књиге у библиотеци

0

Сваке године на Сајму књига у Београду наша школа  обнови фонд књига за око стотину  нових наслова. Тако је и ове године за потребе школе прибављено близу 80 нових наслова.

Како нам је рекла библиотекарка Јулијана Дорогхази Киш , у току је припрема књига које ће ускоро бити предате ученицима на коришћење. Нове књиге намењене су за све школске узрасте од првог до осмог разреда. Фонд књига у овом скромном кутку школе очекују поново од нове године, док сваке године буде набављено око 500 књига.

Захваљујући донацијама школа је богатија за близу хиљаду наслова на мађарском језику у току ове године које су подељене са сродним институцијама.

Однедавно су у библиотеку кренули и прваци око којих запосленима у библиотеци треба више времена да их уведу у технику узимања књига, од тога које књиге се могу узети на зајам, до самог начина чувања и враћања књига.

Наша библиотека располаже са фондом од преко 18.000 књига, тачније 18.360 наслова. Док је најстарија књига која стоји на полицама раме уз раме са осталима са краја 19.века.

Правилима школе предвиђено је да позајмљена књига буде враћена у року од седам дана евентуално две недеље.   Радно време је сваког дана од 7,30 до 16,30 сати.

 

Редакција Новинарко

Share.

Comments are closed.