Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ОШ „ПЕТЕФИ БРИГАДА“ У КУЛИ ЈАВНИ ЧАС У II-3 УЧИТЕЉИЦЕ МАРИЈАНЕ КОЛАРИЋ – „ХАЈДЕ СВИ ДА СЕ ИГРАМО“

0

Завршили смо и други разред! Последњи дан наставе, на Дан отворених врата, организовали смо јавни час за родитеље – тематски дан „Хајде сви да се играмо“. И заиста смо се сви играли – ученици, учитељица, родитељи.

Али прво смо морали направити играчке за нашу игру – и то не било какве. У прављењу играчака су учествовали и наши драги родитељи, гости ове тематске радионице.

Од поклопца кутије за ципеле и сламчица правили смо лавиринт, помоћу кога смо кроз игру понављали градиво математике, котрљајући кликере и сакупљајући поене. Од доњег дела кутије, штапића за ражњиће, штипаљки, направили смо стони фудбал. Није било довољно дати гол већ и погодити питање из српског језика. Затим смо направили од штапа и канапа пецаљку, на крајеве смо залепили шраф или метални новчић и спремили смо се да будемо прави пецароши. А шта смо пецали? Направили смо и рибице, жабице, хоботнице, морске звезде… На њих смо лепили магнете и онда је уследило једва дочекано пецање. Свака уловљена риба, жаба имала је питање из света око нас.

И ето систематизација градива из више предмета кроз игру. Уз то су ученици показали и своје ликовне способности, те спретност у игри и дечјем стваралаштву.

Посебно задовољство је деци чинила посета Николине и њеног љубимца, малтезера Леа. Тек је тада било забавно! И наравно слаткише, грицкалице и сокиће нисмо могли прескочити!

Растали смо се уз загрљаје, срећни и задовољни. У септембру нас очекује рад других едукативних играчака и поново ћемо се кроз игру дружити, забављати али и учити!

Share.

Comments are closed.