Насловна Ученици Такмичења
Глас анђела Тијана Јурић и отварање 21. Суботичке летње академије ПДФ Штампа Ел. пошта
Фестивал „Глас Анђела - Тијана Јурић“ покренут је 2015.године у знак сећања на таленат за музику Тијана Јурић имала. Жеља фондације је да организовањем ове културне манифестације на најбољи начин мотивише младе у Србији да се баве вредностима и да се клоне насиља.
Наша ученица Петронела Фењвеши  ученица 7. разреда уз припрему наставнице Јудит Хевер пријавила  са на аудицију, пред стручном жиријем  изабрана је међу 15 талентоване деце до 16 година. Трећи етно фестивал „Глас анђела - Тијана Јурић“ који промовише културу и негује традиционалну музику са ових простора, одржан је у Бајмоку, где ја наша ученица представљала нашу школу са другом децом из Београда, Кљајићева, Болеча, Заклопаче, Долова, Новог Сада, Обреновца, Кикинде и Крушевца. Фестивал је отворио истакнути српски песник Матија Бећковић. Деца такмичари певали су пред стручним жиријем коју су чинили врсни етномузиколози, док су их на бини пратили Градски народни оркестар „Споменар“ из Сомбора.
Фондација Тијана Јурић као покретач и организатор фестивала, наградила је најбоље такмичаре стипендијом за школску 2017/2018. годину. Ми смо у Бајмоку провели пријатно поподне и вече уз дружење,упознавање и музику.
 
Како је изгледао Петронелин наступ можете погледати ОВДЕ.
 
 

Ученица Петронела Фењвеши и наставница Јудит Хевер учествовали су на свечаном програму отварања 21 Суботичке летње академије 7 августа у Градској кући,која спада у највеће међународне едукације за педагоге на мађарском језику.На свечаном програму учествовала су награђена деца са уметничког такмичења ученика основних школа у Суботици.Наша ученица је са великим аплаузом и успехом извела своју композицију и представила нашу школу.

 

 
Урош Живић похваљен на републичком такмичењу из биологије! ПДФ Штампа Ел. пошта

У недељу је одржано републичко такмичење из биологије у Београду. Ученик 8. разреда, Урош Живић, постигао је запажен резултат и заслужио похвалницу организатора такмичења. Честитамо Урошу и желимо му много успеха у даљем школовању.

 

 
ДРУГО МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ РУСИНСКОГ ЈЕЗИКА ПДФ Штампа Ел. пошта

Наша ученица 7. разреда, Анастасија Џуџар, је освојила друго место на Републичком такмичењу из русинског језика као изборног предмета.

Републичко такмичење је одржано у ОШ „Петро Кузмјак“ у Руском Крстуру за ученике који похађају редовну наставу на русинском језику и за ученике који русински изучавају као изборни предмет.

Анастасија је пласман на ово такмичење изборила после учествовања на Међуокружном такмичењу у Крстуру, на коме је такође освојила друго место.

 

 
Соња Вучинић освојила 3. место на "Данима ћирилице" у Баваништу ПДФ Штампа Ел. пошта

На Конкурсу је учествовао 5231 ученик из 340 школа. Највише је било калиграфских радова и иницијала - 3145, затим литерарних радова - 1039, 789 илустрација, 105 везених радова и 153 лутке.
У конкуренцији ових многобројних радова ученица Соња Вучинић из I-2 разреда ОШ'' Петефи бригада'' из Куле примила је  трећу награду. Поносни смо на нашу ученицу и желимо јој много награда и успеха у наставку школовања.

БРАВО СОЊА!!!!

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 15