Насловна Родитељи Обавештења
PRIJAVA UCENIKA 8.RAZREDA ZDRAVSTVENOJ UPISNOJ KOMISIJI ПДФ Штампа Ел. пошта

Poštovani roditelji,

U cilju kvalitetnog sprovođenja Završnog ispita 2016/17. za  učenike 8. razreda  i  upisa u srednje škole u  školskoj 2017/18. , podsećamo vas da je neophodno blagovremeno realizovati sledeće aktivnosti:

I UPIS UČENIKA SA ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA

·    Molimo roditelje  učenika 8. razreda, da  ukoliko  su im deca evidentirana kao  učenici sa zdravstvenim problemima,  isti obave lekarske preglede i pribave zdravstvenu dokumentaciju,  kako ne bi u listi želja navodili one obrazovne profile, odnosno smerove za koje ne ispunjavaju zdravstvene uslove. 

Potrebna dokumentacija :

1. Uput pedijatra Zdravstvenoj upisnoj komisiji  za Zapadnobački okrug

2. Zdravstveni karton i kopija zdravstvene dokumetacije (u zatvorenoj koverti sa pečatom Medicine rada)

 Dokumentacija se podnosi  Školskoj upravi Sombor u zgradi Opštine Sombor (Županija),Trg cara Uroša br. 1 u Somboru   ( kancelarija br. 30, savetnica Aleksandra Milošević).

Rok za podnošenje dokumentacije je 31.5.2017. 

Srdačan pozdrav,

Aleksandra Milošević

 
Пројекат “Бесплатни уџбеници за школску 2016/2017 годину” ПДФ Штампа Ел. пошта

РУКОВОДИОЦУ ШКОЛСКЕ УПРАВЕ
ДИРЕКТОРУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Поштовани,

Поводом обраћања родитеља ученика који су остварили право на бесплатне уџбенике да нису упознати са тим за које предмете добијају уџбеничке комплете, дајемо појашњење:

У школској 2016/2017. години у оквиру Пројекта “Бесплатни уџбеници за школску 2016/2017 годину”, а на основу Одлуке Владе Републике Србије („Службени гласник РС”, број 63/16) ученици из социјално/материјално угрожених породица добијају следеће уџбенике:

- у првом циклусу основног образовања и васпитања, за предмете математика, српски/матерњи језик, свет око нас, природа и друштво и страни језик као обавезни предмет;

- у другом циклусу основног образовања и васпитања, за предмете математика, српски/матерњи језик, први страни језик, географија. историја, хемија, физика и биологија.

Уџбенички комплети _за остале предмете_ школама неће бити испоручивани, као ни претходних година, јер нису били предмет набавке, иако су поједине школе и ове уџбеничке комплете означавали као поруџбину.

С поштовањем,
Министарство просвете, науке и
технолошког развоја

 
Обавештење о избору уџбеника од школске 2016/17. до 2018/19. године ПДФ Штампа Ел. пошта

Избор уџбеника реализује се  у складу са чланом 33. и 34. новог Закона о уџбеницима ("Сл. гласник РС" број 68/15).

Министарство просвете науке и технолошког развоја објавило је, на основу јавног позива, Листу одобрених уџбеника која садржи податке о свим уџбеничким комплетима за сваки предмет. У Листи је за сваку уџбеничку јединицу наведен обим, изражен у броју страна и малопродајна цена.

Листа одобрених уџбеника је доступна на интернет страницама.

 

Листа уџбеника за основну школу можете погледати ОВДЕ или кликом на линк http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php.

 

A tankönyvek kiválasztása a tankönyvekről szóló új törvény (Szerbia Hivatalos Lapjának 68/15 száma) 33. és 34. paragrafusa alapján történt.

A Tanügyi és Technológiai Minisztérium a nyilvános felhívást követően megjelentette az általa jóváhagyott tankönyvek Listáját. Ez tartalmazza az egyes tantárgyak tankönyvcsomagjait. A Listán fel van tüntetve minden egyes tankönyv terjedelme, oldalszámban kifejezve és a kiskereskedelmi ára.

A jóváhagyott tankönyvek Listája megtekinthető a következő internet oldalakon.

Az átalános iskolai tankönyvek Listája megtekinthető itt (ráklikkelni a következő linkre: http://opendata.mpn.gov.rs/listaudzbenika.php).

 
Szülőföldön magyarul - oktatási-nevelési támogatás ПДФ Штампа Ел. пошта

Objavljen je konkurs za dodelu pomoći učenicima koji pohađaju nastavu na mađarskom nastavnom jeziku „Szülőföldön magyarul - oktatási-nevelési támogatás".

 

Megjelent a Szülőföldön magyarul - oktatási-nevelési támogatás pályázata, amelyet a magyar nyelven tanuló diákok pályázhatnak meg.

 

Dokument preuzmite OVDE.

 
КОНКУРС ЗА НАГРАЂИВАЊЕ УЧЕНИКА И СТИПЕНДИРАЊЕ СТУДЕНАТА У ШКОЛСКОЈ 2015/2016 ГОДИНИ ПДФ Штампа Ел. пошта

Конкурс за награђивање ученика и стипендирање студената у школској 2015/2016. години можете преузети ОВДЕ

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 4