Насловна Наставници Учитељи за вас
Један весели дан у учионици III-4 ПДФ Штампа Ел. пошта

Прошле недеље нам је Унина мама поклонила велике тубе отворених темпера са коментаром: "Биће за цело одељење. Нека деца боје''. Размишљала сам шта да радимо и шта све да бојимо, да нам дан буде интересантан, забаван и да уживамо. Тако одлучих да направимо "глину'' тачније тесто за моделовање. Рецепт је једноставан: шоља воде, шоља брашна, пола шоље соли и боја по жељи.

Све се промеша и настане тесто. Наравно да је учитељица све ово прво правила у својој кухињи, а потом са ђацима у учионици. Сви смо уживали.

Месили тесто, бојили и на крају правили фигурице. Покушајте и Ви сигурно ћете уживати. Као боју ми смо користили темпере са почетка приче, а могу и боје за колаче, водене боје или да се уради без боје. Остави да  се осуше фигурице, па тек онда боји воденим бојама. Наравно да ћемо наредни пут покушати тако.

 

 
ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ОШ „ПЕТЕФИ БРИГАДА“ У КУЛИ ЈАВНИ ЧАС У II-3 УЧИТЕЉИЦЕ МАРИЈАНЕ КОЛАРИЋ - „ХАЈДЕ СВИ ДА СЕ ИГРАМО“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Завршили смо и други разред! Последњи дан наставе, на Дан отворених врата, организовали смо јавни час за родитеље - тематски дан „Хајде сви да се играмо“. И заиста смо се сви играли - ученици, учитељица, родитељи.

Али прво смо морали направити играчке за нашу игру - и то не било какве. У прављењу играчака су учествовали и наши драги родитељи, гости ове тематске радионице.

Од поклопца кутије за ципеле и сламчица правили смо лавиринт, помоћу кога смо кроз игру понављали градиво математике, котрљајући кликере и сакупљајући поене. Од доњег дела кутије, штапића за ражњиће, штипаљки, направили смо стони фудбал. Није било довољно дати гол већ и погодити питање из српског језика. Затим смо направили од штапа и канапа пецаљку, на крајеве смо залепили шраф или метални новчић и спремили смо се да будемо прави пецароши. А шта смо пецали? Направили смо и рибице, жабице, хоботнице, морске звезде... На њих смо лепили магнете и онда је уследило једва дочекано пецање. Свака уловљена риба, жаба имала је питање из света око нас.

И ето систематизација градива из више предмета кроз игру. Уз то су ученици показали и своје ликовне способности, те спретност у игри и дечјем стваралаштву.

Посебно задовољство је деци чинила посета Николине и њеног љубимца, малтезера Леа. Тек је тада било забавно! И наравно слаткише, грицкалице и сокиће нисмо могли прескочити!

Растали смо се уз загрљаје, срећни и задовољни. У септембру нас очекује рад других едукативних играчака и поново ћемо се кроз игру дружити, забављати али и учити!

 

 
ПОНОВО НА САБОРУ УЧИТЕЉА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

УЧИТЕЉИЦА МАРИЈАНА КОЛАРИЋ ИЗ ОШ „ПЕТЕФИ БРИГАДА“ КУЛА

Поново ове године, са своја два рада - примера добре праксе из области ваннаставних активности, учитељица Маријана Коларић ће представљати своју школу „Петефи бригада“ из Куле на Сабору учитеља Републике Србије, са својим радом „Шампиони Србије ватрогасног подмлатка“. Уједно ће се кроз овај рад промовисати и сарадња основних школа из Куле са Добровољним ватрогасним друштвом ДВД Кула и учешће наших ученика и учитељице Маријане у ватрогасним активностима на нивоу локалне заједнице.

Такође ће и као председник Друштва учитеља општине Кула, учитељица Маријана Коларић са колегиницом Драганом Губеринић, учитељицом из ОШ „Иса Бајић“ из Куле, представити рад „Моје мало, некоме много значи“- хуманитарну продајну изложбу за децу из Црвеног крста Кула, коју су заједничком организацијом две основне школе „Петефи бригада“ и „Иса Бајић“ из Куле, Друштво учитеља и Црвени крст, организовали у децембру 2016. године.

Иначе је Маријана Коларић, још од 2012. године па до данас, сваке године  успешна са својим примерима добре наставне праксе на Сабору учитеља Републике Србије и поносно их је презентовала у Дому синдиката и на Учитељском факултету у Београду.

Својим успешним, објављеним, стручним радовима, као и креативним и иновативним радом са ученицима, ове године је награђена и понела признање „Живојин Мишић“ као један од Најбољих едукатора Србије, те је својим радом и залагањем заузела место у Лексикону ствараоца у коме ће остати забележен интелектуални капитал и квалитет које поседују људски ресурси у образовно-васпитним институцијама Републике Србије.

 

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 8