Насловна Наставници Наставници за вас
"Промоција здраве исхране у медијима" ПДФ Штампа Ел. пошта
Ученици који похађају грађанску наставу одржали су презентацију ученицима VII1 разреда ха тему: "Промоција здраве исхране у медијима".
Марта Цветановић
A polgári nevelésre járó tanulók a VII1 osztálynak bemutató órát tartottak az alábbi témában: "Az egészséges táplálkozás népszerűsítése a médiában".
Cvetanović Márta
 
 
Čas likovnog sa VI3 održan u Galeriji Kulturnog Centra Kula ПДФ Штампа Ел. пошта

Posetili smo izložbu Božić Stojana i preporučujemo da uradite isto. Pružaju mogućnost putovanja kroz njih i istrazivanja, odišu jakom energijom što poručuje VI3. Uzivali smo. Hvala Snežana S. Davidović na gostoprimstvu.

 

 
Дипломирани сликар, иконописац и професор ликовне уметности Лидија Барна ПДФ Штампа Ел. пошта

4. априла отворена је изложба икона и слика сакралних тема у галерији УДРУЖЕЊА ЛИКОВНИХ УМЕТНИКА ВРБАС. Своје радове изложило је седам аутора међу којима је и наша колегиница Лидија Барна , наставник ликовне културе, која се у име свих излагача обратила и отворила изложбу. У име свих излагача Лидија каже: Идеја ове изложбе јесте да се представимо својим различитим изразима али сродним интересовањима. Истина је да иконопис јесте уметност али и далеко више од тога. Икона је књига о вери и онај ко приступа изучавању технике иконописања, пре него што се упозна са материјалима и начинима њихове примене, дужан је да разуме свети карактер те уметности. у икони је ликовно изражена јединствена, постојана и вишевековна истина и веровање и важно је да се управо таква очува. Техника иконописа је сложена и особена а доследност у процесу сликања икона изражена је у вековној пракси иконописаца и готово у подједнакој доследности треба да је примењују и савремени мајстори. И поред тога што су се у савременом времену појавили нови материјали или се силом прилика морају користити неки не које се у старим списама не указује, не смемо нарушити оно што је основно - утврђену структуру и доследност у грађењу, утемељену у традицији. И тако доследна битна особина сваке иконе, слике и цртежа на изложби испољава се у индивидуалности мајстора.

 

Видео прилог телевизије Бачка о отварању изложбе можете погледати ОВДЕ.

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 7