Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Сјајни резултати наших ученика на републичким такмичењима из ТиИО, немачког језика и атлетике!

0
На републичком такмичењу из ТИиО такмичило се 4 ученика наше школе и остварили  су изузетне резултате:
Два друга места освојили су : Андреј Гелебан – авиомоделарство и Александра Циврић – примена електромагнета, треће место Милутин Јована -бродомоделарство, док је Есе Нора Кајра добила похвалу за аутомоделарство. Честитамо нашим ученицима и њиховим менторима : Лидији Бачић и  Рац Славку. Ученици наставнице Лидије су се такмичили и на републичком такмичењу из роботике и представљајући нашу школу својом конструкцијом робота освојили су две сребрне медеље.Честитамо младим конструкторима: Папајчик Арону и Кристијан Саболчу ученицима 7-1 као и њиховој менторки Лидији Бачић на овим престижним наградама.
Надаље, поносни смо и на нашу ученицу Наташу Кутни, која је на републичком такмичењу из немачког језика освојила сребрну медаљу и боравак у Немачкој у току летњег распуста. Честитамо нашој Наташи и њеној наставници Тањи Таталовић на овом врхунском резултату, а Наташи желимо пријатан боравак у Немачкој.
Ових дана су у току и спортска такмичења вишег ранга, а претходила су им следеће квалификације:
На  IX општинскoм првенству у  атлетици Керекеш Маша је прва у трци на 60м, Сератлић Наталија друга у трци на 300м, а Папајчик Арон први у дисциплини скок у даљ.
На окружном првенству Керекеш Маша је задржала прво место, и освојила пласман на међуокружно такмичење, док је Папајчик Арон у својој дисциплини освојио друго место.
Честитамо нашим ученицима и њиховим трнерима: Глишић Зорану, Залар Дамиру и Апро Андријани.
Ово је прилика да се захвалимо и свим ученицима и наставницима , који су се такмичили на републичким такмичењима из историје, енглеског језика и шаха као и на екиппном такмичењу из математике, а без пласмана. Хвала свима на заступању боја наше школе међу најуспешнијима у републици.
A köztársasági technika és informatika versenyen 4 tanulónk ért el kiváló eredményt:
Két második hely: Geleban Andrej-repülőmodellezés, Civrić Alaksandra-az elektromágnes alkalmazása, harmadik hely: Milutin Jovana-hajómodellezés, míg Ese Nora Kaira dícséretben részesült autómodellezésből. Bacsity Lídia tanárnő diákjai a robotika kategóriában is figyelemreméltó eredményeket értek el. A robotkonstrukció kategóriában két köztársasági második helyet érdemeltek ki, és két ezüst éremmel térhettek haza: gratulálunk a fiatal konstruktőröknek, Papajcsik Áronnak és Krisztián Szabolcsnak, valamint mentoruknak, Bacsity Lídiának.
A köztársasági német versenyen Kutni Nataša szerepelt kitűnően: ezüst éremmel térhetett haza és ehhez még kéthetes németországi tartózkodásra is jogott szerzett, amit a nyári szünetben valósíthat meg. Gratulálunk neki és mentorának, Tatalović Tanja tanárnőnek, Natasának pedig kellemes németországi tartózkodást kívánunk.
Az atlétika versenyek is zajlanak. A községi versenyen Kerekeš Maša  első lett a 60m-es futásban, Seratlić Natalijamásodik a 300 m-es távon, Papajcsik Áron pedig első lett a távolugrásban.
A körzeti versenyen Kerekeš Maša megtartotta első helyét, míg Papajcsik Áron második lett a mezőnyében. Gratulálunk nekik és edzőiknek, Apro Andrijanának, Glisić Zorannak és Zalar Damirnak.
Itt köszönjük meg a köztársasági angol, történelem, sakk és matematika csapat -verseny résztvevőinek és felkészítőiknek is a szereplését. Mindannyiuknak  megköszönjük, hogy méltóképpen képviselték az iskolánkat.
Share.

Comments are closed.