Адреса: 16. Дивизије 34, Кула Тел: 025/723-944

Hittanos találkozó Csantavéren – Веронаучни сусрет у Чантавиру

0

Szombaton, 2016. április 16-án iskolánk római katolikus hittanosainak egy csoportja részt vett az évente megrendezésre kerülő hittanos találkozón Csantavéren. Idén 1200 gyerek volt jelen Bácska különböző településeiről, iskolánkból pedig 33 hittanos utazott el erre az összejövetelre. Az elsősöktől a hetedikesekig minden korosztályból voltak résztvevők. A szervezők tartalmas programmal örvendeztettek meg bennünket: voltak érdekes előadások, szép és vidám énekek, és szórakoztató játékok, hogy mindezzel közelebb kerüljünk Istenhez és egymáshoz.

A napot Szentmisével zártuk, ami után kissé fáradtan, de örömmel teli szívvel jöttünk haza.

Hegedűs Gabriella hitoktató

У суботу, 16. априла, 2016. године група ученика из наше школе, која похађа часове римокатоличке веронауке, учествовала је на веронаучном сусрету који се сваке године организује у Чантавиру. Ове године сусрету је присуствовало хиљаду двеста деце из читаве Бачке, а из наше школе их је било тридесет троје. Учесници скупа били су ученици од првог до седмог разреда основне школе. Организатори су нас обрадовали садржајним програмом који је обиловао интересантним предавањима, лепим и веселим песмама и забавним играма, чији је основни циљ био да се деца што више приближе Богу, а и једни другима.

Сусрет се завршио са Светом мисом (литургијом), након које смо се вратили кућама помало уморни, али са срцем пуним радости.

Вероучитељица Габриела Хегедиш

Share.

Comments are closed.